Λουλούδια της άνοιξης

ΦρέζιαΗ φρέζια θεωρείται ετήσιο ποώδες καλλωπιστικό φυτό της άνοιξης, έχει έντονο άρωμα ενώ η πιο αρωματική ποικιλία είναι η λευκή. Συμβολίζει την αθωότητα και την φιλία.
Η φρέζια είναι βολβώδες φυτό με αρωματικά άνθη τα οποία αναπτύσσονται πάνω στο στέλεχος από το τέλος του χειμώνα έως τα μέσα της άνοιξης.

Τα άνθη βγαίνουν στην άκρη των στελεχών με ένα ιδιαίτερο άρωμα σε πάρα πολλά χρώματα. Καμιά φορά δίχρωμα ή και πολύχρωμα.
Το έντονο άρωμα της φρέζιας είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται σε εμπορική κλίμακα στην παραγωγή καλλυντικών, αρωματικών χώρου και κεριών. Το όνομά της το πήρε από τον γερμανικό γιατρό Friedrich Heinrich Theodor Freese.

Αν θέλετε να φυτέψετε μόνοι σας
Φυτέψτε τους βολβούς το φθινόπωρο και η άνθιση ξεκινάει από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τον Απρίλιο. Η διάρκεια των ανθέων είναι περίπου για 20-30 ημέρες.
Φυτέψτε την σε ηλιόλουστη και προστατευμένη θέση γιατί στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν έχει ανθεκτικότητα
Επιλέξτε αμμοπηλώδη χώματα και καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη.
Ποτίστε ανά 10-15 ημέρες

ΝεραγκούλαΗ νεραγκούλα είναι ένα βολβώδες φυτό που ανθίζει την άνοιξη.
Είναι φυτό πολυετές με άνθη μονά, διπλά ή ημίδιπλα σε διάφορους χρωματισμούς. Το ύψος κυμαίνεται από 30-60 cm, αλλά υπάρχουν και ποικιλίες νάνος με ύψος 20-25 cm.

Αν θέλετε να φυτέψετε μόνοι σας
Φυτεύονται Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για να ανθίσουν Μάρτιο-Μάιο.
Σε θέση φωτεινή ή ημισκιερή, καθώς το λουλούδι δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες
Σε έδαφος με καλή στράγγιση και πλούσιο σε λίπασμα.
Πότισμα τακτικό ώστε το χώμα της να παραμένει νωπό

ΟρτανσίαΗ Ορτανσία είναι αγαπημένο παραδοσιακό φυτό που συναντάμε στα χωριά και στις αυλές των σπιτιών. Σε υπέροχες αποχρώσεις όπως το μπλε, το ροζ και το σκούρο ροζ.
Εντυπωσιακό φυτό που ανθίζει τους ανοιξιάτικους μήνες και χρησιμοποιείται συχνά για τον στολισμό σε γάμο και βάπτιση.

Αν θέλετε να φυτέψετε μόνοι σας
Θα την φυτέψετε σε δροσερό, με σκιά, ημισκιά μέρος ή κάπου που δε θα την χτυπάει ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ήλιος.
Χρησιμοποιήστε καστανόχωμα ή χώμα για οξύφιλα
Για μπλε ορτανσίες θα πρέπει το χώμα να είναι όξινο και αυτό μπορείτε να το πετύχετε πιο εύκολα σε γλάστρα. Το σκούρο ροζ χρώμα μπορείτε να το πετύχετε σε ηπιότερα κλίματα με χαμηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Συχνό πότισμα

ΚάλλεςΗ κάλλα είναι ένα δημοφιλές λουλούδι για δυο λογούς: για τα άνθη της και για τα μεγάλα φύλλα της που φτάνουν τα 20 εκ. μήκος και τα 10 εκ. πλάτος ενώ το φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος το ένα μετρό
Τα άνθη είναι κίτρινα και περιβάλλονται από μεγάλη λευκή σπάθη, που όλοι νομίζουν πως είναι το λουλούδι. Τα λουλούδια εμφανίζονται τον χειμώνα ή την άνοιξη πάνω σε ένα μακρύ στέλεχος. Όταν η θερμοκρασία δεν πέφτει πολύ χαμηλά, παραμένουν στο φυτό σχεδόν όλο το χρόνο.
Δεν είναι βολβώδες, αλλά ριζωματώδες φυτό.

Αν θέλετε να φυτέψετε μόνοι σας
Μπορεί να καλλιεργηθεί και σαν φυτό εσωτερικού χώρου. Τον Οκτώβριο μπορείτε να φυτέψετε ρίζωμα σε μια γλάστρα και να το μεταφέρετε μέσα στο σπίτι. Την τοποθετείται σε ένα φωτεινό σημείο, επειδή χρειάζεται άμεσα ηλιακό φως.
Στην αρχή χρειάζεται λίγο νερό, το οποίο αυξάνετε σταδιακά. Την περίοδο της πλήρους ανάπτυξής της, πρέπει να ποτίζεται γενναιόδωρα. Το καλοκαίρι όμως, είναι προτιμότερο να μην ποτίζετε το φυτό τόσο πολύ για να βρίσκει το χρόνο να ξεκουραστεί.
Αγαπά τα ηλιόλουστα μέρη, αλλά μπορεί να αναπτυχτεί με επιτυχία και σε ημισκιερές θέσεις.
Δεν αντέχει το υπερβολικό κρύο
Το φυτό θα ανθοφορήσει μετά από 2 χρόνια, γι αυτό είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα ώριμο φυτό από κάποιο φυτώριο.

ΑνεμώνηΗ ανεμώνη, με τα υπέροχα πολύχρωμα λουλούδια της με την check here μεγάλης διάρκειας ανθοφορία της είναι ένα πολύ δημοφιλές ποώδες πολυετές φυτό που συνηθίζουμε να το καλλιεργούμε σαν μονοετές επειδή πολλαπλασιάζεται με κονδύλους.
Περιλαμβάνει 120 είδη. Η πιο γνωστή ελληνική ποικιλία ανεμώνης είναι είναι η Anemone blanda, που βγάζει μικρά λουλούδια σε σχήμα μαργαρίτας στις αποχρώσεις του μπλε και ανθίζει πολύ νωρίς την άνοιξη.
Η πιο διάσημη ποικιλία είναι η Anemone coronaria με μεγάλα σαν παπαρούνες λουλούδια σε χρώματα, λευκό, κόκκινο, μπλε, μωβ, ροζ και φουξ.

Αν θέλετε να φυτέψετε μόνοι σας
Η ανεμώνη δεν έχει πολλές απαιτήσεις στην καλλιέργεια.
Φυτέψτε τους κονδύλους το φθινόπωρο, σε βάθος 2-3 εκατοστών και σε απόσταση 15 εκατοστών μεταξύ τους, σε κάθετη θέση.
Για να φυτρώσουν οι βλαστοί γρηγορότερα, καλό είναι οι κόνδυλοι να μουλιάσουν μια ώρα περίπου σε νερό πριν φυτευτούν
Αν τη φυτέψετε σε κήπο προτιμήστε περιοχή με καλό φωτισμό. Το χώμα τους πρέπει να είναι γόνιμο και με καλή αποστράγγιση.
Χρειάζονται συχνό πότισμα την άνοιξη για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ανθοφορίας.
Οι ανεμώνες θα φυτρώσουν και θα ανθίσουν την άνοιξη έχοντας ένα χαρακτηριστικό φύλλωμα που μοιάζει με του μαϊντανού.

Στο anthemionflowers.gr θα βρείτε όμορφες ιδέες για μπουκέτα ή συνθέσεις. Γνωρίστε εδώ τη συλλογή μας. Όποια σύνθεση ή ανθοδέσμη και να διαλέξετε εμείς αναλαμβάνουμε την αποστολή των λουλουδιών όπου επιθυμείτε.

www.anthemionflowers.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *